Walvishaaien

Na een dagje alleen maar op onze kont gelegen te hebben, was het tijd om weer wat te gaan doen Holbox staat niet alleen bekend om zijn hippe eiland gevoel, maar ook om zijn walvishaaien. 2 maanden per jaar komen deze reuze haaien naar de buurt van dit eiland om te eten. Dan zijn ze relatief makkelijk te zien en kun je in de buurt rond snorkelen.Dit is uiteraard een hele industrie geworden. Overal kom je reclame tegen van verkopers die dit soort pakketten aanbieden. Zelf de mascotte van dit eiland is natuurlijk de walvishaai. Niet een flamingo, alhoewel je die hier ook in de natuur tegenkomt.De excursie begint lekker vroeg. Om 7 uur werden wij verwacht bij een restaurant, kreeg je snel een ontbijtje, uitleg wat je wel en niet mag doen en daarna hop de boot in. Wat ze er niet bij vertelde is dat je ongeveer 2 uur moet varen. Gelukkig voor ons was de zee rustig.Na flink door elkaar geschud te zijn, kom je in de buurt van de haaien. De boot zoekt een haai uit die rustig lijkt en dan spring je met je begeleider het water in en mag je foto’s maken. Als je pech hebt, dan zwemt hij meteen weg. Gelukkig hadden wij het geluk dat er ééntje uitgebreid aan het eten was, en dus stil lag. Dan zie je echt de hele mond zich openen! Daar pas je makkelijk in zijn geheel in. Gelukkig eten ze alleen plankton. Na 2 minuten gedobberd te hebben met de haaien, is het weer tijd om te vertrekken. Op de weg terug naar het eiland zijn we nog ergens gaan snorkelen, maar dat was saai.Morgen gaan wij terug naar het vaste land. Het is 4 uur rijden naar Merida, waar het 37 graden is.