Gili Air

Vanuit Amed zijn wij verder gegaan per boot naar Gili Air. Om tijd te besparen zijn we per fastboat gegaan. Misschien was dat niet zo verstandig keuze…

Deze blijkt inderdaad hard te gaan, zo hard dat deze continu op en neer ging van elke golf. Dat zorgde ervoor dat iedereen aan bord hartstikke zeeziek werd. Behalve Oscar, die zat lekker te lezen en te patiencen. 

Vier nachtjes zijn wij op dit bounty eiland waar wij nog meer gaan duiken en snorkelen! 

Tenminste, dat was het plan. Alleen Denise moest uitgerekend nu een hevige verkoudheid oplopen, waardoor duiken er voor haar niet in zat. Verplicht aan de kant blijven en het bij snorkelen houden. Dat vindt ze helemaal niet leuk 🙁

Gili Air is een klein eilandje waar je een rondje om kunt lopen in een klein uurtje. Er zijn verschillende barretjes en restaurants die allerlei soorten eten verzorgen. Indonesisch, westers en Mexicaans, het kan allemaal. Alles wordt per boot naar het eiland gebracht, zo ook horde toeristen. 

Deze toeristen willen vermaakt worden en wij dus ook. Omdat wij ons op dag 2 al begonnen te vervelen, hadden wij een snorkeltrip geboekt. Dan wordt je met 50 anderen een boot in ingeladen en dan mag je met zijn allen snorkelen. Alle vissen schrikken zich de pletter natuurlijk en zwemmen weg, zodat je weinig te zien hebt. Na een half uur wordt je weer naar een andere plek gebracht. Het kost ook geen reet, maar het is veel leuker om een privébootje te hebben zodat het wat rustiger is in het water.

De volgende dag hebben wij onze eigen toer maar opgezet door middel van overal rondom het eiland te gaan snorkelen. 

Onze volgende stop is Ubud wat op Bali ligt. En weer per boot…