We are going to Bali!

Eindelijk is het dan zo ver. We gaan weer op vakantie! Dit keer naar Indonesië. Onze reis begint op Bali, en helaas is er geen directe vlucht vanuit Amsterdam die naar naartoe gaat. Dat betekend dus dat wij eerst meer dan 13 uur moeten vliegen naar Jakarta, een overstap van 2,5 uur hebben daar en daarna nog eens 2 uur in een vliegende bus moeten zitten voordat wij op Denspasar, de hoofdstad van Bali, aankwamen. Wij zijn meteen richting Tabanan gegaan, dat het daar wat rustiger is en dichter bij onze volgende bestemming. De hele reis heeft net iets meer dan 25 uur van deur tot hotelkamer geduurd.

De eerste avond verliep rustig. Om zo’n 8 uur lokale tijd kwamen wij in ons hotelkamer aan, hebben ons volgevreten met iets anders dan vliegtuigvoer en zijn meteen gaan maffen.

De volgende dag zou onze reis namelijk al beginnen richting Munduk en onderweg hebben wij verschillende uitstapjes gemaakt. Wij hebben de Taman Ayun Tempel bezocht, die ooit van de koning was zodat hij kon bidden als hij onderweg was. Een prachtige tempel met eigen hanengevechtskooi. De volgende stop was een rijstplantage waar nog met de hand op rijstvelden wordt gewerkt. Denise mocht ook even meedoen, en ze waren zo onder de indruk van haar, dat de werkers wilde dat ze bleef.

De volgende stop was een koffieplantage, waar ze vooral met Loewaks werken. Deze beesten eten koffievruchten op en poepen daarna de boontjes uit die je alleen nog maar hoeft te roosteren. Klinkt smerig, maar het levert best lekkere koffie op! Uiteraard wordt je daarna een toeristenwinkeltje ingeduwd om veel te dure thee en koffie te komen. En ze verkochten ook piemelfluitjes, fluitjes in de vorm van een….
De laatste tempel van vandaan is Ulun Danu Bratan tempel die in een meer staat. Die trok vooral Chinezen aan. Eenmaal in Munduk zijn wij erachter gekomen dat het toch niet zo toeristisch is als het werd aangeprezen. Het geld is bijna op en de volgende ATM machine is in het dorp hier 5 kilometer verderop..

Morgen gaan we door de bergen hier banjeren, en op zoek naar geld….