Op de scooter door Bagan

Wij waren in totaal vier dagen in Bagan. Omdat het weer nog steeds op standje bloedheet stond, en wij nu de wat verder liggende bezienswaardigheden wilden zien, huurde wij een elektronische scooter. Maar niet voordat wij de zonsopgang hadden gezien.

Om 5 uur ‘s ochtends ging de wekker al af, zodat wij in het pikkedonker, en op de fiets, qrichting een Pagoda konden fietsen. De weg was op bepaalde punten nog steeds flink modderig. Als echte Nederlanders lieten wij ons hier niet door tegen houden, dus creërde wij ons eigen olifantenpadje.

Achteraf hadden wij dat beter moeten doen. In de bosjes zaten beplanting met naalden die bijna 2 cm groot en vlijmscherp waren. Een daarvan kwam in Denise haar voet terecht, de anderen kwamen in de banden van onze fietsen. Gelukkig waren wij ruimschoots op tijd om de zon te zien opkomen, gevolgd door meer dan 10 hetelucht ballonnen.

Daarna zijn we snel naar het hotel toegereden om de kapotte barrels weer in te leveren. Bijna alle banden waren lek en waren ondergedompeld in de modder. Of ze hadden het niet door, of ze vonden het  niet erg, maar het kosten ons geen extra geld. 

Na een welverdiend ontbijtje pakten wij de scooter en hebben we wat rondgetuft. Hoewel Denise het hartstikke spannend vond om achterop bij Oscar te zitten, zijn er geen brokken gemaakt. 

De volgende dag stond Mount Popa op de planning. Deze berg is heilig, en een grote trekpleister voor apen die voedsel komen stelen. Dit levert twee problemen op: 1) die apen stelen alles wat los en vast zit en 2) ze schijten alles onder. Aangezien je 700nogwattes treden met je blote voeten moet beklimmen, is dat een vieze bedoening.

De rest van de middag hebben we gespendeerd aan het zwembad. De volgende bestemming is Monywa, waar we grotten gaan bekijken.