Aandacht in Monywa

De wegen in Myanmar beginnen ondertussen allemaal op elkaar te lijken. Het maakt niet uit of het nou een officiële snelweg of een tussendoor weggetje is, de weg bestaat uit twee geasfalteerde banen en dat is het. De berm is van zand en een meter verderop beginnen zijn er stalletjes en huizen. Met een beetje mazzel heb je last van overstekende honden, geiten of koeien. Daarvoor wordt alleen getoeterd, maar nooit handmatig verplaatst. Want stel dat je aan je overleden opa zit…

Voor een beetje variatie werden wij dit keer getrakteerd op een boottochtje van een uur. Een welkome afwisseling, maar helaas stelde het uitzicht een beetje teleur. Dit kwam helaas door het feit dat wij in de verkeerde periode zaten, want het waterpeil stond te laag om dicht langs de rivieroever te varen. 

Na een uurtje of twee rondgetuft te hebben  op de boot, gingen wij weer verder met de auto richting Monywa. In Monywa zelf is er weinig te doen, het gebeurd er vooral buiten. Toch moesten we even wel een rondje maken door het dorpje, want na een een rit van 5 uur, is het wel lekker om even de benen te strekken. 

Monywa ligt aan het water,  en het leek ons wel leuk om daar langs te lopen. En het was niet alleen leuk voor ons, het was ook nog eens leuk voor de Burmesen. Nog nooit hadden wii zoveel aandacht van mensen. En nog nooit hadden wij zoveel boten op het droge zien liggen die omgetoverd waren tot woonhuis. 

Ook kwamen wij geen enkele toerist tegen. De meeste blijven ook in het hotel of in hun resort zitten. Geen idee waarom, want het uitzicht over het water met ondergaande zon was prachtig. 

De volgende stop is Mandaly, maar voordat wij daarna toe rijden, gaan we eerst wat andere plekken onderweg bezoeken.