Kalaw, de Alpen van Myanmar

Wij kwamen dus om een uurtje of 4 ‘s nachts aan in Kalaw. Op dat moment was er een enorme stortbui gaande en het enige vervoermiddel waren scooters… Met de drivers gesandwiched tussen de bagage en 1 van ons toch maar op pad. Helemaal doorweekt kwamen we aan bij her hotel. Gelukkig sliep het personeel in de aankomstruimte en werden zij wakker van ons, anders hadden wij een flink aantal uur nog buiten in de regen moeten doorbrengen. Voor nachtuilen met de nachtbus hadden ze een speciale pre check-in wachtkamer, met bedden én een warme douche!

Na een korte nacht realiseerde wij eindelijk dat wij in Kalaw waren. 

Kalaw staat bekend om zijn vele bergen en mooie natuur. En daar hebben wij lekker van genoten. Dus eigelijk hebben dit keer niet zoveel te melden behalve dat wij twee dagen meer dan 60 kilometer hebben gewandeld en bij wat mensen op de thee zijn geweest. 

Helaas regende het afentoe zo hard, dat wij helemaal doorweekt zijn geraakt. Als het niet van de regen was,  dan wel van de zweetcondens aan de binnenkant van de poncho’s… 

De weg, die voornamelijk uit klei bestond, werd hierdoor ook moeilijker begaanbaar. Maar geen goeie trektocht zonder modderpoten!

2016_11_09_1578

Volgende stop is Inle Lake, waar hele dorpjes zijn gebouwd op palen, omdat ze in het water staan.