Berggeiten op een berg

Vandaag staat er een flinke beklimming op ons vakantierooster. Dat betekent goede loopschoenen aan, genoeg drinkwater bij elkaar sprokkelen en wat snoepjes in de rugzak stoppen. Wij vertrokken extra vroeg, om 7 uur, omdat het dan nog lekker koel is. Tenminste, het is dan 26 graden en dat voelt ondertussen al koud aan.

2016_11_06_0571

Eenmaal bij de 723 meter hoge berg aangekomen was er toch nog enige twijfel bij ons. Hoewel de 1080 Boedha’s aan de voet ons verwelkomen, slaat de twijfel bij ons toe. Moeten we dit wel doen? Uiteraard lieten wij ons niet tegenhouden dat de hele klim meer dan 2 uur ging duren. Vooral het begin was killing. Het pad is duidelijk niet onderhouden en is erg stijl, de weg is afgebrokkeld en is duidelijk niet gemaakt voor Westerse toeristen. Eén misstap en je flikkert zo het ravijn in. 

2016_11_06_0571

Maar hoe zwaar de weg naar de top was, hoe mooi het uitzicht over Hpa-an was.

2016_11_06_0571

2016_11_06_0571

Helaas was het uitzicht op de berg een stuk minder. Zoals altijd werden wij soms vergezeld door een wolk die hier en daar opdook, maar dit keer ontnam dir ons hele uitzicht. Gelukkig waren er bergapen die gevoed en onderhouden worden door de monniken. Deze beesten zijn zo brutaal, dat zij alles wat los en vast zit gappen en daarna proberen op te eten/drinken. Natuurlijk is dit niet zo goed, maar het levert wel leuke plaatjes op.

2016_11_06_0571

Als je eenmaal boven bent, dan moet je ook weer naar beneden. Normaliter is dit makkelijker, maar omdat de boel hartstikke oneven en glad is, was dit geen gemakkelijke taak. Plus dat onze spieren al behoorlijk op waren, maakte de klim naar beneden een ware uitputtingstrijd. Eenmaal beneden aangekomen voelde wij al spierpijn, en een paar dagen later hadden wij er nog steeds last van! 

2016-11-06-17-14-24

De rest van de dag was het hobbelen van grot naar grot. Hpa-an heeft veel bergen en monniken vonden het een goed idee om deze om te toveren tot heilige paleisjes. Elke grot heeft zo zijn eigen ding. Zo eindigt een van de grotten in het water, de andere heeft wandtekeningen.Morgen gaan wij naar Bago. Weer een uurtje of vier in de auto. Zodra er een stabiele internetverbinding is, uploaden wij meer foto’s!

2016-11-06-14-23-21