Kuala Lumpur stadstoer

Bijgekomen van de shock van de bewoonde wereld, gingen wij weer op pad met Din. Hij liet ons de Chinese buurt zien en het koninklijk paleis zien.
image

image

Nadat het paard Oscar zat was, bezochten wij het oorlogsmonument.
Het monument is gemaakt door een Amerikaan, en dat kun je zien aan de gezichten van de mensen die erop staan. Zoals een echte Amerikaan betaamt, was hij een beetje lui.Hij was namelijk dezelfde ontwerper van het oorlogsmonument wat in Washington staat. En daar houdt de vergelijking niet op. Want waarom zou je niet dezelfde mallen gebruiken?  Daarom zijn de gezichten en de lengtes van de personages hetzelfde. Dat terwijl Amerikanen totaal niet lijken op Maleisiërs.

image

Nadat we door onze ‘driver – not a guide’, die ons toch bijzonder veel over de verschillende plekken wist te vertellen, werden getrakteerd op een Maleisisch kopje ‘kopi’ bezochten we de grootste moskee (Masjid Jamek) die Kuala Lumpur te bieden heeft.
image

Daar vlakbij staat het oude treinstation. Omdat de Engelsen die gebouwd hebben, en zij ook niet zo origineel waren, lijkt die verdomd veel op het station van Bombay. (volgens Din)

image

Alle oude gebouwen in KL zijn in die stijl gebouwd en ze staan er nog, zover deze gedurende de oorlog met Japanners niet gebombardeerd waren.

De volgende stop was het onafhankelijkheidsplein (Merdeka Square). Voor de overdracht van het regime van Engeland was dit nog een cricketveld, maar daarna is het veld omgetoverd naar een groot veld met een hele, hele hoge vlaggenstok waar de vlag van Maleisië wappert. Het functioneerd als een grote Fuck You richting Engeland.

image

De laatste stop was bij de Petorinas Twin Towers. Op elke ansichtkaart van KL staan deze torens wel afgebeeld. Ze zijn hartstikke indrukwekkend, maar na 5 minuten hartstikke saai. De grote oliemaatschappij bezit deze torens en heeft 1 toren volgebouwd met kantoren en de andere met winkels. Wat dan wel weer grappig is, is dat 1 toren door Samsung is gebouwd en de andere door Mitsubishi. Zij waren in competitie met elkaar, wie het snelst zijn toren kon bouwen. Helaas voor Japan was Zuid Korea toch sneller. Uiteindelijk hebben wij besloten niet er in te gaan omdat het 80 ringgit kostte voor niet-maleisiers.

image

En dat was het. Als je een toeristische folder bekijkt, staat er gewoon weinig op voor toeristen behalve shoppen, maar daar hadden wij vandaag nog geen zin in.  Zoals elke vakantie, gaan wij beestjes kijken. Zo is er een grote openlucht vogelgevangenis waar volgens ‘vrij’ mogen vliegen. Vogels zijn niet zo spannend, maar verdomd leuk als je mag kijken hoe zij gevoerd worden. Dan gaat de shit letterlijk aan. image

image

Omdat het ondertussen 5 uur ‘s middags was, zijn wij vervolgs een andere traditie gaan doen: eten bij een Hardrock Café. Ja, Maleisië heeft lekker eten, maar traditie is traditie. En omdat we toch weer in de buurt waren, zijn wij een drankje gaan doen in Skybar van de Traders hotel. Waar je een prachtig uitzicht hebt over KL bij nacht.
image