Kattencity

2015-11-02 10.49.18Na de turbulente vluchten van bij elkaar 14 uur, hadden wij voor de verandering alle bagage compleet. Als bonus ook de snelste bagage afhandeling aller tijden Maar twee minuten wachttijd! Buiten werden wij opgewacht door onze gids. Zijn eerste woorden waren “ik ben Tony en ik ben katholiek”. Heel belangrijk, en daar kom ik later op terug.

Onderweg naar ons hotel, nam hij onze reis door en liet hij al wat zien van wat ons te wachten stond in Kuching. Vol trots vertelde hij over allerlei Katholieke gebouwen, zoals de gescheiden (jongens en meisjes apart) kostschool, een kerk en nog wat andere bezienswaardigheden.

Na een klein half uurtje checkte hij ons in, in het Hilton Hotel. Wij dachten dat hij wilde flirten met de hostess, maar hij wilde perse dat wij een hotelkamer zouden krijgen met zicht op de rivier. Dat lukte hem ook, maar helaas wel met gescheiden bedden. Nou is het gebruikelijk in Azië (en al helemaal in islamitische landen) dat alleen getrouwde stellen samen slapen. Tot verkort logen wij daar altijd over, al helemaal in Noord Korea, maar dat hoefde nu niet meer.

Maar wat die smiecht ons niet had verteld, is dat hij tegen de hostess had gezegd dat dit onze huwelijksreis was! Nadat wij om een andere kamer hadden gevraagd vanwege het bed, werden wij geüpgratet naar een betere en grotere kamer! Perplex als wij waren hielden wij maar onze mond dicht en lieten hun maar in de waan dat dit onze huwelijksreis was. Dit zou ‘maar’ onze derde huwelijksreis worden, dus wie waren wij om hierop nee te zeggen 😉

In de avond stond er een city tour in de planning. Kuching is een klein stadje waarbij het voornamelijk om toerisme draait. Aangezien het toeristenseizoen over is, en de meesten mensen dit ook als doorreisplek zien, valt hier vrij weinig te beleven. De helft van de winkels zijn dicht, museums zijn aan het renoveren, en het weer is verraderlijk. Op het ene moment is het stralend weer en zo’n 30 graden, daarna hoost en/of onweert het behoorlijk hard en zakt de temperatuur in.
IMG_8975

Niet dat wij bijzonder veel gedaan hebben. De eerste nacht hadden wij last van onze jetlag en zijn wij vroeg gaan slapen. De volgende dag stond vooral het acclimatiseren op de planning, maar ook wat museums. Deze krijgen allemaal staatssteun, dus zijn gratis. Als tegenprestatie mag je in geen enkel museum foto’s nemen, behalve als je er extra voor betaalt.

Kuching staat verder bekend om zijn katten, die hier bijna heilig zijn. Op alles moet een kat staan. Tassen, souvenirs en zelfs op eten, je ontkomt er niet aan.

image

Uiteraard is er ook een museum vol met kattenspullen. Variërend van posters met katten erop, tot aan mislukte standbeeldjes. Iemand heeft in ieder geval zijn best gedaan om zoveel mogelijk kitsch te verzamelen, zodat je een aardig oppervlakte kan vullen. In ieder geval ging Denise los op de plaatjes en Oscar zat te kinderen te irriteren door een mislukte kat na te doen.

image

Morgen gaan we naar Bako National Park. Hopelijk zien wij de bedreigde neusapen en andere beesten!