Shoppen en Disney

Het was nog steeds 37 graden in Tokyo, dus het ideale weer om te shoppen. Denise is helemaal los gegaan in Harajuku aan makeup en alles kawaii en Oscar is in Akihabara aan controllers en andere gekke hardware gaan hangen. In de avond weer een beetje muntjes gegooid en Taiko no tatsujin gespeeld, dus we hebben niet zoveel speciaals gedaan. Dat was ook met reden, want wij moesten de volgende dag weer vroeg op om naar Disneyland Tokyo te gaan!

En dat hebben we geweten. We waren ook naar Disneyland Hong Kong geweest, alleen dat was buiten het vakantieseizoen. Echter, dit keer was het een stuk drukker, waardoor de wachttijden konden oplopen tot 3 uur. We zijn in de Big Thunder Mountain, Splash Mountain, en vele andere attracties geweest. Gelukkig zijn de FastPass tickets gratis. FastPass tickets zijn tickets waarmee je op een bepaald tijdstip als het ware ‘voor mag dringen’. Tenminste, zo voelt het, want de normale rij moet dus wachten op de FastPass rij. Je mag eens in de twee uur een FastPass ticket halen, maar deze zijn al rond 14:00 op, of alleen geldig voor heel laat. Disneyland Parijs heeft deze ‘service’ ook al, dus dat is jammer.

Maar het was wel leuk! Japanners zijn over het algemeen niet zo uitbundig volkje, dus ze blijven rustig in de rij staan. Ze kijken ook niet raar op als je even uit de lijn stapt om even wat te drinken te halen.  Of wat te eten, wat ze ook graag doen terwijl ze in de rij staan.