Na regen komt mount Fuji!

We verlieten Nagasaki net op tijd. De dagen in Nagsaki waren al regenachtig, maar toen we in het boedeltreintje stapten richting Hakata ging het echt los. Een tyfoon die voor de regen zorgde ging aan land, met als gevolg dat er er binnen drie dagen 800 milliliter viel. Gelukkig rijden de treinen in Japan wel als het regent en waait, dus acht uur en 1300 kilometer later stonden wij in Tokyo. Na wat sushi naar binnen hebben geschoven gingen we nog even naar Akihabara om ons te vermaken in de vele arcadehallen die de buurt rijk is.

IMG_8174Want de volgende dag stond in het teken van Mount Fuji. We zijn naar een van de vijf meren gegaan om Fuji-san van dicht bij te kunnen zien. We kozen voor Kawaguchiko. Behalve dat het makkelijk te bereiken is per trein, schijnt het ook de beste plek te zijn om hem in zijn geheel te kunnen zien. Het enige probleem is dat het er vaak erg bewolkt is, dus je moet een beetje mazzel hebben. Het plaatsje zelf staat volledig in het teken van de berg. Zo zijn er busroutes naar verschillende plekken waar je de berg zou kunnen zien, verschillende bedrijfjes die bootjes verhuren zodat je de berg weer op een andere manier kan zien en een kabelbaantje die je omhoog brengt dat je de berg nog beter kan zien. De lokale toeristenpunt heeft al verschillende routes voor je uitgestippeld en de weg wordt nog beter aangegeven dan in Disneyland. 

IMG_8242Wij kozen voor het kabelbaantje, zodat we een mooi uitzicht hadden op Fuji en de rest van het dorp. Het uitzicht op Fuji was echt fenomenaal. Het station waar het kabelbaantje stopte trouwens ook. Het had een klein torentje om een 360 graden view te hebben, maar om toch nog wat extra geld uit de zakken van de toeristen te kloppen kon je ook je foto laten nemen bij een plastic standbeeld van een wasbeer en konijn met Fuji op de achtergrond. Na een uur naar de berg te hebben gekeken (zo mooi is hij), zijn we weer naar beneden gegaan om door het dorpje te lopen om vervolgens weer terug te gaan naar Tokyo.

 

Verleden keer zaten we zowat elke avond in Joypolis van SEGA. Joypolis is een overdekt attractiepark waar je onder andere in een overdekte rollercoaster kan zitten. Maar het leukste onderdeel van Joypolis waren de muntjesschuivers, maar deze hebben ze eruit gedaan 🙁 Dan maar weer terug naar het hotel om te genieten van de vele wiskey’s die Japan rijk is. De volgende dag stond in het teken van shoppen, dus daar moet je wel uitgerust voor zijn!