Tokyo, i’m on my way…

Zo, de eerste twee dagen zitten er alweer op. We hebben de reis overleefd! Gelukkig was iedereen in het vliegtuig relaxed ondanks het ongeluk van afgelopen donderdag.

Voor de grap ging het dit keer wel allemaal goed. Het vliegtuig vertrok op tijd, we kwamen met weinig vragen door de douane van GB (ondanks dat er waarschijnlijk sporen van opiaten op de tas van Denise werden ontdekt). Helaas stelt Terminal 5 van Heathrow weinig voor, dus dat werd een paar uur vliegtuigjes kijken. De vlucht richting Tokyo was sneller voorbij dan verwacht en de huilende baby’s zaten in een ander ruimte, dus we hebben veel getukt.2014-07-24 12.41.30

Eenmaal op Narita aangekomen konden we snel door de Japanse douane heen. Wel kregen we voor het eerst vragen over onze Noord-Koreaanse visums. Ze wisten er in eerste instantie geen raad mee. Op een paar vragen na (waren jullie daar echt als toerist???) hoefde we gelukkig niet een stapel formulieren in te vullen die hij al had gepakt. Daarna snel onze tas opgehaald en verdomd, bij de inklaring van onze tassen kregen we weer de vraag waarom we in godsnaam naar Noord-Korea zijn geweest. Kennelijk is het voor Japanners veel spannender, want in Amerika gaven ze er geen kont om.

Toen werd het, zoals altijd, even ingewikkeld. We hadden van te voren een Wifi-router gereserveerd zodat we overal internet hebben, maar uiteraard konden we de counter niet vinden. De tweede uitdaging was om de kortingskaarten voor de metro te kopen, want die regeling verandert kennelijk ook om het jaar. Tot slot werden we ook nog eens lastig gevallen door een cameraploeg, die vriendelijk vroeg waarom we naar Japan kwamen. Dat we hier zijn voor onze huwelijksreis en ook nog naar Beppu gingen (spa-resort plek #1 in Japan), dat zorgde voor groot opgezette ogen.

Omdat we altijd zo gaar als een aardappel zijn na zo’n lange reis, zijn we maar gaan rondstruinen door Shibuya.Even koffie gedronken bij de gigantische oversteekplek, wat rondgelopen daar om vervolgens weer terug te gaan naar ons hotel zodat we even konden opfrissen. We hadden honger, dus in de buurt van ons hotel wat gegeten om snel weer verder te tukken. Veels te vroeg natuurlijk, maar onze jetlag speelde ons toch echt parten.  Niet dat het verkeerd uit kwam, want de volgende dag wachtte de Tsukujo Fishmarket. En die is het leukst in de vroege morgen 😉