Met de ‘Partybus’ naar Siem Reap

De dag begon uiteraard weer vroeg. Om 8 uur werden we gedropt bij de bus die ons naar Siem Reap zou brengen. Zoals de titel van deze post al verraad was deze bus nogal apart. Vooral veel gordijnen, tierelantijntjes en wifi zonder internetconnectie. Foute muziek maakte het geheel compleet. Gelukkig ging het kattengejank toen we onderweg waren uit en konden we film kijken. We werden aangenaam verrast met Red Dawn, hoewel achteraf gezien die film door straatkindjes voor 1 dollah overal verkocht wordt… Hiermee hebben we ons nog redelijk vermaakt totdat de film afgelopen was en de fantastische Cambodjaanse muziek weer aan ging…

2013-07-22 08.20.50

De busreis die zo’n 6 uur duurt kost 12 dollar voor een enkeltje. Geen geld, maar dat zag je terug aan de staat van de bus. Ze gaan er prat op dat het een Japanse bus is, maar ze vertellen er niet bij dat hij al 20 jaar oud is. Uiteraard met hier een daar een deukje, dikke en grote barsten in de voorruit, een airco die langzaam aan warmer werd en, zoals in vele auto’s hier, deed de snelheidsmeter het uiteraard niet. De gemiddelde snelheid die je in Cambodja mag rijden is 60 km per uur op hoofdwegen. Niet dat je dat altijd haalt, want de hoofdweg (zeg maar de A2 van Cambodja) van Siem Raep naar Phom Penn is een tweebaansweg waarvan delen nog steeds niet verhard zijn. Daarbij zoeft het snellere verkeer (die altijd toetert voordat ze een inhaalactie doen) je aan alle kanten voorbij, dus die 60km per uur haal je nooit.

We kwamen pas laat aan en vanwege de slechte hygiëne van het wegrestaurant, waar we uiteraard niks gegeten hebben, hadden we al vroeg trek. Tripadvisor is meestal een goede raadgever en we hadden al snel een restaurantje gevonden. Uiteindelijk zijn we vroeg weggegaan, want de gids die we benaderd hadden om ons rond te leiden bij de Angkor tempels had toevallig nog tijd en een uiteraard intensief programma samengesteld. Morgen moeten we dus om 4 uur op, om op tijd de zonsopgang bij Angkor Wat te kunnen zien!