Floating markets en cavia’s

De dag begon al vroeg. Om 8 uur werden we in een kleiner bootje geladen en voeren we naar een drijvende markt.
image

Hier liggen een aantal boten voor anker die allemaal groente en fruit verkopen. Net zoals het verkeer in de steden is het hier een chaos van boten. Om nog enigszins te weten waar je naartoe moet hebben alle boten die waar verkopen een lange stok hoog in de lucht staan. Daaraan zitten de producten die ze verkopen vastgebonden. Op die manier weet iedereen waar wat te halen valt.
image

Na de markt zijn we nog een stuk verder gevaren naar een noedelfabriek. Normaal verwacht je daar alleen noedels tegen te komen, maar tot onze verbazing hadden ze een aantal egels, eekhoorns en een cavia! Superschattige en goed verzorgde beestjes, maar ik hoop toch echt dat ze niet voor een of andere gekke instant noodlesmaak gebruikt worden.

Hierna was het tijd om weer terug naar de boot te gaan. Daar kregen we lunch en daarna konden we weer aan wal waar onze transfer naar Chau Doc op ons wachtte.

Al met al was het een leuke cruise. Vooral mooi om te zien hoe de mensen hier leven. En hoe overbeladen sommige vrachtboten rondvaren.