Mekong Eyes Cruise

We werden om half 9 opgehaald door het busje wat ons naar de boot bracht. De opstapplaats voor de boot lag in Cai Be zo’n 3 uur rijden van Saigon. Na aankomst werden we in een klein bootje geladen waarmee we naar het grotere schip voeren. Gelukkig hoefde we onze tassen niet zelf aan boord te slepen, daarvoor waren wat sterke Vietnamezen beschikbaar.

Onze hut was een van de betere aan boord. Voor bootbegrippen vrij ruim en we hadden een eigen balkon. Tijdens de lunch begonnen we te varen. We zaten aan tafel met twee New Zealanders die een eigen vissersbedrijf hadden. De vis die op tafel kwam werd dan ook hevig geïnspecteerd. Op zich was het goed te doen, maar het was niks speciaals.

Na de lunch hadden we wat vrije tijd. De zon liet zich gelukkig weer eens zien en we hebben daardoor nog een paar uur kunnen zonnebaden. Om vier uur was het tijd voor het eerste uitstapje. We gingen aan wal bij een klein dorpje. De mensen wonen hier nog echt primitief. De meeste in huisjes op palen gemaakt met palmbladeren, degenen die het wat breder hebben met hier en daar een bakstenen muur. Honger hebben ze gelukkig niet, er hangt genoeg fruit aan de bomen en ze krijgen voldoende rijst van hun rijstvelden. Ook lopen er overal kippen rond. Het zijn niet die vadsige gevallen zoals we die in Nederland kennen. Deze staan wat hoger op hun poten en planten zich vrij voort. Er zit wel genoeg vlees op dat ze volgens Oscar nog steeds Nom zijn. Een uur later was het tijd om naar de boot terug te keren.

Het avondeten was wel lekker. Helaas weer niet spectaculair. Voor veel minder geld kan je veel lekkerder eten. Maar goed, ‘it fills the hole’. Wat véél vervelender was is dat sommige dingen op begonnen te raken. Zo was er geen 333 bier, geen cola light, geen ijsklontjes en geen JD meer. Goed excuus om cocktails (zonder ijs dus) te drinken! Ergens vraag ik mij ook af of het allemaal wel echt op was en of dit niet een truc was om iedereen duurder te laten drinken…

Er was geen avondprogramma, dus dan maar zuipen met middelbare Aussies. Om 10 uur zijn we naar bed gegaan. Het ontbijt begon de volgende dag al vroeg en om 8 uur stond de drijvende markt al op het programma.