Ho Chi Minh City

Na een uur vliegen kwamen we aan in Ho Chi Minh City, voor sommigen beter bekend als Saigon. Hier zullen we 2,5 dag blijven.

Net zoals in Hanoi is het hier erg druk. Een voordeel is dat de stad beter hierop gebouwd is, de wegen zijn breder en er zijn meer stoplichten.
We besloten om naar de War Remnants Museum te gaan. We hebben het voor de verandering eens niet gelopen, maar een taxi genomen vanwege de stortbui die al ruim een uur gaande was. Eenmaal daar stonden er verschillende tanks en straaljagers in de voortuin. Binnen waren er 3 verdiepingen met verschillende thema’s.

Op de begane grond ging het over de oorlog in het algemeen. Voornamelijk veel foto’s over protesten in andere landen tegen de oorlog.
Op de andere verdiepingen ging het voornamelijk om de warcrimes tegen de Vietnamezen. Hier lieten ze de wrede daden van de Amerikaanse troepen zien. Ook lieten ze de foto’s van de effecten van Agent Orange (2), fosforbommen en napalm zien. Vooral Agent Orange veroorzaakt tegenwoordig nog veel leed. Nog veel kinderen van ouders die daaraan blootgesteld waren, worden met afwijkingen geboren.
Sinds het einde van de oorlog sterven er jaarlijks nog honderden mensen aan landmijnen en onontplofte bommen. Tot al die rotzooi is opgeruimd is de  oorlog voor deze mensen nog lang niet over.

Na dit toch iets lugubere museum zijn we de buurt wat verder gaan verkennen. En er is geen reis compleet zonder bij het Hard Rock Café te eten, al was het maar om Peter van een nieuw shotglas te voorzien!