De treinreis naar Hue

Na wat proviand ingeslagen te hebben was het zover. Met de nachttrein naar Hue. We zaten in de speciale toeristencoupé, die is wat schoner, bevat een westers toilet en is voorzien van airco. Vooral dat laatste was geen overbodige luxe!

IMG_2272

We deelden onze cabine met 2 Vietnamezen. Een van hen ging meteen tukken, de ander vond ons wel interessant. Helaas sprak hij maar 3 woorden Engels, dus de communicatie verliep via het taalboekje. Hij wilde wel een biertje met ons drinken in de restauratie. Daar zeggen wij uiteraard geen nee tegen! Jammer genoeg kwamen we halverwege de trein erachter dat ie al weer gesloten was… Kennelijk niet zo vreemd als wij dachten, er werd ons verteld dat zelfs de locals het eten daar niet willen en de ruimte als extra slaapplaats gebruikt wordt. Aangezien mensen ook in de smalle gangpaden liggen te tukken is het nogal een onderneming om door de trein te bewegen. Het werd ons ook niet altijd in dank afgenomen dat we er wéér langs moesten. Gelukkig hadden we nog een fles Hanoi vodka bij ons en dat was voor ons drieën wel een lekker slaapmutsje.

Om half 5 ‘s ochtends stopte de trein weer even en kennelijk moest de Vietnamees die wij niet kenden er uit. Denk maar niet dat het stilletjes aan gaat, nee dat moet onder druk gebel en het liefst help je ook nog ff mee de giga hoeveelheid bagage in het gangpad te zetten. Uiteindelijk niet zo’n ramp en het vroeg wakker zijn werd beloond met een prachtige zonsopgang.