Cruisen over de Perfume River

We werden al vroeg opgehaald door onze gids om naar de ons bootje te gaan. Het bootje was van een gezin en toen we eenmaal onderweg waren werd ons uiteraard allerlei toeristenmeuk aangeprezen. Volgens onze gids woonden vroeger gezinnen met soms wel 10 kinderen op zo’n boot, maar gelukkig krijgen ze tegenwoordig een huis van de staat. Na een half uur varen kwamen we op onze bestemming aan.IMG_2542

De Thien Mu Pagode is de oudste pagode van Hué. Het heeft een stoepa van 7 verdiepingen waarvan elke een Boeddha vertegenwoordigt. Verder is er nog een groot complex waar de monniken leven en is er de herdenkplaats van Thich Quang Duc, een monnik die zichzelf in brand stak als protest tegen de discriminatie van boeddhisten.IMG_2555

Vervolgens zijn we (weer) naar de Citadel gegaan. Het blijft verrassend hoeveel verschil een goede gids kan uitmaken. Los van dat we nu wisten wat alles was, hebben we ook delen van de Forbidden Purple City gezien die we een dag eerder niet hadden gevonden. Kennelijk is Unesco druk bezig de boel in oude glorie te herstellen.IMG_2607

Na de Citadel zijn we naar de Tu Duc Tomb gereden. De tombe is van Emperor Tự Đức, de langst regerende keizer van de Nguyen dynastie. Omdat hij nooit kinderen heeft gekregen heeft hij zijn tombe voor zijn dood zelf ontworpen. Uiteindelijk is hij op een geheime plek ergens in Hué begraven.

Hierna was het tijd om afscheid te nemen van onze gids en wat eten te zoeken. We zijn weer in Nina’s Cafe phở gaan eten, erg lekker! Ik wilde daarna nog graag naar de lokale markt. Deze is niet echt gericht op toeristen en er wordt dan ook van alles verkocht.IMG_2684

Van kippen tot slippers, het is er allemaal te koop. Oscar had er nog een lekkere appel gevonden en ik moest natuurlijk zo’n Vietnamese hoed hebben. 🙂 Hierna was het alweer tijd om onze tassen in te gaan pakken. Morgen vertrekken we al vroeg naar Danang om vanuit daar naar Ho Chi Minh City te vliegen.