Halong Bay

Om 8 uur werden we door een busje bij ons hotel opgehaald. Er zat al een stel Nederlanders in de bus, die het erg leuk vonden dat wij ook Nederlands waren. Op zich aardige mensen hoor, alleen reis ik niet graag de halve wereld over om een stel mutserige landgenoten te ontmoeten. Ik heb dus maar mijn beste pokerface opgezet. Nadat we nog een groepje Australische Vietnamezen en een groep verdwaalde Duitsers hadden opgepikt, waren we echt op weg. De rit naar Halong Bay duurde ongeveer 4 uur. Ik deed uiteraard traditiegetrouw weer een hoop tukjes, iets wat Oscar erg grappig vindt.

Daar aangekomen werden we op een klein bootje gezet om naar ons ‘cruiseship’ te varen. Hoewel we nog niet tussen de eilandjes voeren was het er al erg mooi.IMG_2006

Nadat we gesetteld waren was het tijd voor de middagactiviteiten. Onze gids had het programma aangepast vanwege het slechte weer. Nu viel dat slechte weer nog wel mee, we hadden tijdens de lunch 1 stortbui en dat was het wel.
We gingen eerst kajakken naar coconut island. Oscar en ik hadden daarvan na 10 minuten al genoeg. Er stond een vrij stevige stroming en kajakken in de brandende zon is ook niet echt fijn. Gelukkig was er ook een klein strand waar we konden chillen. Verder was er weinig te beleven en Oscar ging uit pure verveling op zoek naar zeebeestjes.
Uiteindelijk had ie ook een mooi stekelig exemplaar te pakken. Helaas voor Oscar was zijn hand na het aaien even stekelig als het beest.DSC_0373

Eenmaal terug op de boot was het tijd voor avondeten. Het blijkt dat je de cruise niet hoeft te maken voor het eten. Typisch toeristenvoer… Na het eten mochten we vissen. Of het was bezigheidstherapie of de inktvissen waren al weggevist, want onze vangst bestond uit afval van andere boten en een stuk kwal.

De volgende ochtend gingen we naar een grot. Midden in de grot wees onze gids op een ‘rotsvinger’. Dat ding leek eerder op een stijve piemel en het rode licht wat erop scheen hielp niet mee een ander beeld te scheppen. De grot staat verder vol met afvalbakken in de vorm van pinguïns. Waarom ze daarvoor gekozen hebben blijft een mysterie. De omgeving is echt schitterend, maar voor grotten te bezoeken kan je beter naar Valkenburg.IMG_2213IMG_2236

Weer terug op de boot kregen we een cookingclass loempia rollen. We kregen  diezelfde loempia’s voor lunch. Op zich wel lekker, maar sommige waren wel een beetje mislukt. Hierna was het alweer tijd om terug naar Hanoi te gaan, waar de nachttrein naar Hue op ons wachtte.