Heathrow en ‘breaking my balls’.

Omdat onze ervaring met China Southern niet al te best was, hebben wij dit keer een iets duurdere vlucht genomen met British Airways. Dat hebben wij geweten. Onze vlucht naar Heathrow was met drie kwartier vertraagd waardoor wij bijna onze connectie misten. Gelukkig voor ons was het een transfer in Terminal 5. Helaas wisten wij niet dat Terminal 5 nog eens onderverdeeld was in drie gebieden: A, B en C. Wij hebben letterlijk door de gehele Terminal 5A gerend, de trein tussen terminal A en B vervloekt om zijn traagheid om vervolgens hijgend net de vlucht te halen. Gelukkig verliep de vlucht wel goed en BA wist zelf nog onze koffers door te labelen. Dat dan weer wel.

De eerste dag hebben we vooral onze jetlag verwerkt. We hebben geprobeerd om nog wat tempels en dergelijke te zien, maar omdat Beijing werkt aan een groter Bejing, zijn deze met de grond gelijk gemaakt. Dan maar door de hutongs lopen, waar het verschil tussen arm en rijk Beijing toch wel erg groot is. De volgende dag kwamen wij er achter dat Beihai park gelukkig niet gesloopt is voor een futuristisch gebouw. De tuinen van de Forgotten City hadden wij verleden keer door tijdgebrek overgeslagen maar was zeker een bezoek waard!

Voordat wij naar Noord Korea gaan hebben we nog wat illegale merkkleding en een zonnebril kunnen inslaan in Silk City. Silk City bestaat uit 100en ‘shops’ waar alles nep en zeer overpriced is. Afdingen is dan ook het spel, een spel wat erg hard gespeeld wordt. Mijn tactiek is dan ook om dit zo leuk mogelijk te doen met veel quotes uit South Park. “Breaking my balls” is zo’n quote van Cartman die hij gebruikt als hij vindt dat hij teveel betaalt voor iets en veel mensen herkennen dat (gelukkig) ook. Uiteindelijk betaal je altijd teveel, maar het is een spel van geven en nemen en mijn vakantiepret laat ik ook niet afhangen van een enkele euro.

Een van de redenen dat wij niet zoveel posten als normaal is dat wij ‘s avonds in de bar hebben gehangen met Isa. Zij is ook in Beijing en als echte Nederlanders: ons kent ons en voor 1,50 de halve liter in vage pubs laten wij het bier niet staan.

Morgen pakken wij de nachttrein naar Dandong, nadat ons reisbureau (Koning aap) de grootste moeite had om ons van tickets te voorzien. Hopelijk gaat de reis goed en updaten wij morgen onze blog met uitzicht over ons doel. Noord Korea!