Muntjes gooien totdat je er bij neervalt

In Japan heb je vele soorten van vermaak, van karaoke tot Maiden Cafe’s waar je met vrouwen kan kletsen tot grote Arcade hallen en Pachinko. Hoewel er niet officieel gegokt mag worden in Japan, zijn ze wel verslaafd aan alles waar 100 yen en een gok element in zit. Pachinko is niet voor ons weggelegd, elke keer als ik zo’n hal binnenstap moet ik 1st door een muur van geluid mezelf naar binnen werken en na een kwartier krijg ik knetterende oren.

Metal games (ordinair muntjes gooien) vind meestal op rusterige plekken plaats en daarom ook aangenamer. Met metal games kan je geen prijzen winnen ( met Pachinko kan je alleen je prijzen ergens op een duister plekje ophalen) en daarom mag je wat langer met je muntjes doen. Met nadruk op mag, want sommige automaten vreten je muntjes op alsof het koekjes zijn in de buurt van koekiemonster.

Maar vandaag hadden we geluk. Denise en ik waren weer in JoyPolis en daar stond ons geliefde muntjesautomatieken. We probeerde 1st ons geluk bij een soort van Duck Hunt achtige machine waarbij je de muntjes schiet met een klappertjespistool. We wisten niet echt wat we deden, behalve dat we steeds meer munten kregen en dat we geen idee hadden hoe we deze terug kregen. Dus we bleven doorspelen en doorspelen en de muntjes kwamen maar.

We hadden er genoeg van en we vroegen maar hoe we onze muntjes kregen. terwijl de lieve meneer zo’n enkele duizenden muntjes van de vloer veegde  ( hij had een doos met muntjes laten vallen en niemand keek er van op)  vertelde hij ons hoe het moest en we hadden onze inleg verdubbelt.

Dat was mooi, op naar de volgende. Daar ging het niet veel beter bij, de muntjes kwamen maar binnen stromen. JoyPolis ging sluiten en we wisten niet hoe snel we 600 muntjes moesten wegwerken. Dus wij maar als een stel malloten alle muntjes erin kieperen in de hoop dat we geen nieuwe kregen. Deze tactiek werkte helaas niet en ze kwamen maar binnen rollen. Wij zijn dus rijk naar huis gegaan.

En natuurlijk hebben we de afgelopen dagen veel geshopt voor souvenirs en dergelijke. In Tokyo is niet zoveel te zien in vergelijking tot Osaka en Kyoto, maar we hebben ons goed vermaakt want zo’n beetje alles is hier te koop, van gebruikte slipjes en bosjes bloemen in automaten haute couture.

Denise heeft zich verder uitgeleefd in het dierenpark waar ze cavia’s, muizen en eenden heeft geaaid en is vervolgens naar een katten cafe toegerend  om daar katten te aaien terwijl ik ik me vermaakte in de Toyota museum waar ze oldtimers van alle merken hebben staan. Voor de rest is het een grote showroom waarbij je in elke auto mag zitten koekeloeren.

Oftewel, we hebben ons kostelijk vermaakt met dingen die Japan zo leuk maken!