Hiroshima met Huisu ten Bosch

Sorry dat de afgelopen 4 dagen er geen updates zijn geweest. Wij hadden gezelschap van een oude vriend van mij die in Hiroshima woont en dat resulteerde in dat elke avond in een cafe zaten en daardoor niet in staat waren om onze blog bij te houden.

Na ons bezoek aan Kyoto hebben we de shinkansen richting Hiroshima gepakt om de A-Bomb place en het bijbehorende museum te bezoeken. In het museum wordt uitgelegd hoe de bombardementen tot stand kwamen tot hoe Hiroshima er nog onder leidt.

 

Daarna zijn we naar Miyajima geweest. Hier zijn, alweer,  een heleboel hertjes waar Denise achteraan heeft gerend om foto’s te maken. Dat eindigde dus in dat ik hertjes stond te filmen die aan het scheiten waren en achter oude vrouwtjes aan het rennen waren ( de hertjes dus, niet Denise).

Helaas werd het weer slechter en slechter terwijl aan het hiken waren op weg naar de top van Mount Misen. Zelf zo slecht, dat wij op de achtergrond al de bliksem hoorde en tegen de tijd dat we terug wilde naar de gondelbaan, begon het te regenen en flink hard ook nog! Japanners zijn voorzorgmaatregel land nummer 1 , dus uit onze veiligheid legde ze de gondelbaan naar beneden voor 3 uur stil, waardoor we vast zaten op de berg. Maar het uitzicht die het ons gaf, samen met de wolkendek en de snel afkoelende stenen waren gaaf om te zien!

Gisteren zijn we naar Huis ten Bosch gegaan. Ik was daar een paar jaar geleden ook, maar dankzij nieuw managament is er niks meer van over. Het park is groter geworden, maar behalve dat de gebouwen die aan Amsterdam, Delft en Utrecht moeten denken, bestaat het park nu eer uit tekenfilm figuren.

Het waren een paar drukke dagen, maar we leven tenminste nog 😉

dsc06314

Image 1 of 61