Kyoto, busstad #1

Kyoto, je houd ervan of niet. De haat/liefde verhouding heeft bij mij een dunne scheidslijn. Aan de ene kant kan je ongelooflijk veel zien in Kyoto, naar mijn mening meer dan in Tokyo, maar om het te zien moet je voornamelijk of lopen of met de bus. Daar komt nog bij dat de grote toeristentraps (en daarvoor ga je naar Kyoto) vooral ver van elkaar liggen en er geen handige metro verbindingen die je er rechtstreeks naar toe brengen.  Soms moet je drie keer overstappen om van het oosten naar het westen te gaan en dat kost tijd, veel tijd.

Maar omdat Denise de huisjes erg schattig vindt (terwijl ze alleen maar in de bus in slaap valt en ik dus naar buiten kijk) is het niet zo erg zoal ik het hierboven vastleg. Je ziet wel meer van de stad dan als je de metro pakt.

Gisteren zijn we naar het Osaka aquarium en Himeji Castle geweest. Himeji Castle wordt op dit moment gerenoveerd en voor een extra 200 Yen kan je op het dak kijken. Gelukkig liet de hostes  mooie plaatjes ervan zien, dus dat hebben we maar niet gedaan. Voor de rest was er geen kip, dus we konden er lekker snel doorheen lopen. Daarna hebben we nog genoten van een sesamzaad ijsje, wat altijd lekker is!

Daarna een bezoekje gemaakt in het aquarium van Osaka. Denise heeft bij elk visje wel een paar keer het woord ´Kawai`gebruikt (wat zoveel betekend als lief-mooi) en ging helemaal los toen er ook een Kawai tentoonstelling was over allemaal gekke visjes.  Nadat ze helemaal los ging tijdens het aaien van de roggen, hebben we nog maar wat vis gegeten en zijn we naar het hotel gegaan om in te pakken.

Vandaag zijn we naar Kyoto verhuist om de Golden Palace – Nijo – Ninnaijri Temple en rond te lopen rondom de Kyoto Imperial Palace.  Vooral Ninnajir temple was rustgevend, want ze hadden een Fung Shu parkje gebouwd ernaast. We wilde nog een kat loslaten om de geharkte steentjes te laten onder poepen, maar deze konden we niet vinden.

We hebben de dag afgesloten met het bezoekje aan de onsen die in het hotel aanwezig is en nu gaan we slapen in het grote bed. Morgen wordt een verrassing voor Denise, dus dat leest ze morgen wel.