O-sake in een pakje met hert

Nara, het park van de heilige hertjes. In Nara staat de grootste indoor Boedda van Japan. Deze staat op de lijst van UNESCO, wat in Japan niet garandeert dat het hele gebouw uit elkaar wordt gehaald en weer in elkaar wordt gezet.

Maar het leukste van Nara zijn de hertjes die vrij rond lopen. Deze herten zijn volgens de de oude monniken de boodschappers van de goden, wat zo beetje inhoud dat ze even heilig zijn als koeien in India. Dus die beesten lopen overal rond en mogen ook gevoerd worden. Dat gebeurd ook, tot groot genoegen van de herten, die dan massaal aangerend komen om de omnoms op te eten. Tot groot ongenoegen van de Japanners, die massaal bang worden voor de herten en dus wegrennen met de herten achter hun aan! Hilariteit ten top!

Daarna zijn we nog een rondje park in het park gelopen en door het oude gedeelte. Het oude gedeelte was wel aardig, maar was wel volgepropt met toeristische meuk.

Uitgeput van de hitte (33 graden) hebben we de trein terug gepakt naar het hotel om aan de lopende band sushi te eten. Ik heb mijn record van 15 bordjes niet gehaald vandaag, maar het was zeker lekker! Daarna na een britse pub geweest om wat Japanse Ale te drinken en nu gaan we genieten van Sake uit een pak. Uiteraard met rietje voor het drinkgemak!