Osaka en het grote plat gebombardeerde kasteel

We lazen gisteren op nu.nl dat het KNMI waarschuwde voor ernstige regenval. Hier in Osaka is het momenteel 33 graden en geen wolkje aan de lucht, oftewel binnen 3 stappen staat het zweet in je bilnaad.

Maar dat mocht de pret niet drukken! Onder het genot van een schaafijsje hebben we Osakajo getrotseerd. Osakajo is kasteel van Osaka die de bombardementen van WO2 heeft overleefd (en dit jaar 80 jaar is, terwijl hij ergens in 1860 is gebouwd). Een must see voor Osaka natuurlijk, maar wat wij persoonlijk leuker vonden was het Peace Museum. In dat museum werd uit de doeken gedaan welke oorlogen Japan allemaal heeft gevoerd de afgelopen 200 jaar. Ze nemen geen blad voor de mond en zijn lekker stereotypisch japans over de gruwelijkheden die ze hebben uitgespookt. Maar uiteraard moet er, na 2 uur rondlopen, ook nog even een vingerde worden gewezen naar Auschwitz. Gewoon een climax opbouwen, omdat het kan.

Na dit ‘verderfelijke’ uitstapje zijn we naar het Science museum geweest, wat overigens teleurstelde tegen over die van HongKong en niet de shockfactor had van het Peace museum.

Uiteraard de dag afgesloten met een rondje SEGA Joypolis, want coin dozer spellen blijven leuk. Nu even wat Japanse tv kijken! Tot morgen