Osaka, de 100 yen city.

Gisteren zijn we aangekomen in Tokyo! Na een vliegreis van 12 uur op te harde stoelen, kwamen we eindelijk aan op Narita airport. Nadat we vriendelijke te horen gekregen dat we vetkewl waren en Japan steunde met ons bezoek aan het land, hebben we snel onze rail passes omgewisseld voor een kek treinpaspoortje, een vrouw verbaast dat we 6 2-daagse metro passen voor Tokyo wilde en nog een stel amerikanen uitgekafferd.

Dus snel met de NEX trein naar Shibuya, om er achter te komen dat ons hotel precies in het midden van een love district staat. Ik moest Denise tegenhouden om niet naar een Girlbar te gaan, zodat ze tegen betaling van 2500 yen een fles champagne kan kopen en een praatje met ladyboys kan houden (en die voor jouw ook de fles even opdrinken).

Helaas hadden we allebei een flinke dreun van de jetlag gekregen, dus we sliepen al om 22 uur lokale tijd als roosjes…

Vandaag hebben we de shinkansen genomen naar Osaka. Omdat we al de gehele vakantie waarschijnlijk meer tempels zien dan we vingers bij elkaar hebben, hebben we ervoor gekozen om ons te vermaken met de prullaria die ze verkopen in Osaka.
De 100 yen shop verdient elke keer weer een aparte vermelding. Alles wat je daar kan kopen kost 100 yen en ze hebben nog meer troep (maar ook zeer nuttige dingen die ons leven vast kompleet gaan maken) dat zelfs de Xenos zich ervoor zou schamen. Maar het is zoooo leuk daar. Ik kan me uren vermaken met alleen te kijken wat voor handige dingen ze daar hebben.

Daarna zijn we naar Umeda Tower gegaan, de hoogste plek van Osaka en lekker gegeten in Yobobashi winkelcentrum, gevolgd door een tripje naar 1 van de vele Familie Markets om water en een nachtborrel in te slaan.