Disneyland Hong Kong

Gisteren was de grote dag dat ik naar Disneyland mocht! Disney HK heeft een speciale metrolijn waar de ze er alles aan doen om alles zo mierzoet Disney te laten lijken. Uiteraard had de metro ramen en handgrepen in de vorm van Mickey oren en er waren beeldjes te zien van alle karakters.

Het park zelf is zeer klein vergeleken met andere pretparken die ik ooit bezocht heb (een rondje lopen doe je binnen drie kwartier) maar dat maakte het niet minder leuk. Na de felbegeerde toegangskaartjes gekocht te hebben mochten we na het achterlaten van onze vingerafdruk eindelijk naar binnen 🙂

Eenmaal binnen bleek dat ze besloten hadden om alles in een Haunted Halloween thema om te toveren. Omdat het zonnetje nog scheen bleven de enge monsters gelukkig nog even weg.

Als eerste zijn we het Adventureland binnengehuppeld om daar op bezoek bij Tarzan en Jane te gaan gevolgd door een “superspannende” boottocht. Toen hadden we wel weer even genoeg van de jungle en zijn we naar Tomorrowland gegaan. Daar zijn de leukste attracties zoals Space Mountain, Buzz Lightyear Astro Blasters en Stitch Encounter. We zijn uiteraard meteen Space Mountain binnengerend. Daar hadden we ook onze eerste  angstige momenten beleefd ( bij Ghost Galaxy had toch wel een belletje moeten gaan rinkelen) Toen hebben we Buzz Lightyear nog geholpen door zapppoints te schieten, waar Oscar uiteraard heeel erg goed in was. Na het heelal gered te hebben begonnen we een beetje trek te krijgen en hadden we wat eten gescoord.

Toen werd het toch weer tijd voor wat zoetsappige Disney dingetjes, dus zijn we bij Mickey’s Philharmagic gaan kijken. Dat bleek een 3d film te zijn met alle bekende Disneyfilm liedjes erin verwerkt. Het ‘ It’s a small world after all’ liedje bleef wel heel hinderlijk in Oscar’s hoofd rondspoken, dus besloten we daar dan ook maar naar toe te gaan. Zijn we er eindelijk en lekker aan het genieten van de komende boottocht (denk aan de Fata Morgana) word ons genot verstoord door een krijzend rotkind die de 8 minuten durende tocht verziekte.

Na nog wat andere dingen bezocht te hebben werd het donker… En alle enge dingen kwamen tot leven. Er liepen zombies door mainstreet, de jungle was ineens een demonjungle geworden (Waar Oscar steeds zombies en andere engerts in zn nek kreeg) en het lieflijke hotel was ook ineens een spookhuis geworden. Gelukkig hebben we het overleefd en werden we getrakteerd op een mooie parade en een vuurwerkshow.