Mooncake’s en lampionnen

Vanochtend zijn we na een erg engels ontbijt naar Sik Sik Yuen Wong Tai Sin geweest. Aangezien de chinezen met busladingen werden binnengebracht moest het wel bezienswaardig zijn. De tempel zelf is een standaard tempel waarvan we er wel meer hebben gezien, maar hij was opgevrolijkt met alle dieren die de chineze dierenriem rijk was. En wij hadden geen idee waarom. De achterliggende tuin was wel een oase van rust in de hectiek die Hong Kong normaal is.

Daarna hebben we het Nationale Space museum bezocht. Ik heb me ogen uitgekeken en Oscar heeft kindjes weggepest zodat hij op de knopjes van de apparaten kon drukken. Wat ons wel opviel is dat alle gebouwen van binnen teringkoud zijn. Het is alsof ze willen dat je meteen weer naar buiten gaat omdat je anders bevriest. Daarna even over de  Star Avenue gelopen om de ster en handafdruk van Bruce Lee en Jet Li te zien.

Onze weg werd vervolgens naar Man Mo tempel geleid waar je 1st over de antieke boel van Hollywood Road struikelen. Alles is daar antiek, ook al is het soms maar 1 jaar oud. Hoewel er wel leuke dingen tussen zaten, hebben we toch maar niks gekocht. Een houten beeld van 2 bij 2 meter en een gewicht van 60 kilo wordt toch wat te kostbaar om over te laten vliegen.

Op de weg terug naar het hotel werden we er bruut op geattendeerd dat het vandaag Full Moon Festival was! Daarvoor waren dus al die lampionen die wij maar kitserig vonden. Zoals de traditie luidt, moet je op deze dag Mooncake’s aan elkaar geven als een teken van blijdschap. Nadat wij een leuk doosje voor elkaar hadden uitgezocht, namen wij de 1ste hap in het hotel. Het feit dat cakeje vooral uit lotuszaad bestaat deed ons nog geen belletje rinkelen, maar na de 1ste hap waren we ervan overtuigd dat die dingen niet te eten zijn.

Uiteraard zijn er momenteel allemaal festivals aan de gang, van draken die de slechte spoken verwijderen, lampionen optochten en grote feesten. Wij zijn net nog naar een optocht geweest met een draak die volledig gemaakt was van wierook en aangestoken was. De kereltjes die de draak vasthielden renden met gevaar voor eigen leven met hem. Behalve de hitte die de stokjes afgeven, vielen ze ook we es van de draak af op de dragers! Nu gaan we weer verder feesten, dus morgen komen de foto’s!