SOA visjes en museum

Gisteren zijn naar het Shanghai Ocean Aquarium geweest. ( Wat bijna overal als SOA aangegeven word…) Na eerst gekeken te hebben wanneer het precies voedertijd voor die beesten was zijn we maar met onze SOA guide op onderzoek uitgegaan. Eerst zijn we naar het deadly aquatic animal exhibition gegaan. Best interessant hoe die kleine visjes je op verschillende manieren kunnen doden! Daarna hebben we nog een hoop andere visjes gezien waarbij Oscar al het water in de mond liep. Want hij had ze of al een keer in Japan gegeten, of ze zagen er gewoon lekker uit. Veel yammyamm geluiden van Oscar later zijn we naar de deep ocean zone gegaan. Daar is de langste onderwatertunnel ter wereld (168 meter lang!) Toen we daar uit kwamen kwamen erachter dat we niet meer terug konden 🙁 Blijkt dus dat het  1 richting op gaat en je mag er ook niet opnieuw weer in. Dat was wel weer een beetje jammer, want daardoor hebben we voedertijd en knuffeltijd gemist…

Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan, want de was moest nog verder gedaan worden. Na dat overleefd te hebben zijn we gaan eten met een vriendinnetje van ons (Merel) die hier toevallig in Shanghai een tijdje studeert. We hadden allemaal geen trek in Chinees eten, dus zijn we de pizzahut maar ingevlucht.  In plaats van 2 grote pizza’s met 4 verschillende smaken kregen we 4 pizza’s maar dat mocht de eetpret niet drukken. Op aanrader van Merel zijn we ‘s avonds naar club paramount gegaan. Voor 100 yuan per persoon kon je naar binnen en de hele avond drinken wat je wilde. Dat was ook wel goed te merken aan de locale feestgangers, want die waren door drankspelletjes voor 12 uur al verschrikkelijk lam.

Vandaag maar lekker uitgebreid uitgeslapen, drinken bij een open bar hakt er vooral met  de hitte toch wel in. We besloten er maar een rustig dagje van te maken en zijn toen na wat eten gescoord te hebben naar het Shanghai museum geweest. Daar zijn we zo’n 3 uur zoet geweest onder genot van de ijskoude airco (buiten was het weer 34 graden!) Toen werd het wel weer tijd om te bedenken waar we zouden avondeten. Toch maar besloten het weer te proberen bij het restaurant waar we de vorige keer waren weggegaan omdat het te lang duurde. Gelukkig waren we er redelijk vroeg waardoor we maar een kwartiertje hoefden te wachten. En het was lekker! Was zeker het wachten waard.

Daarna nog wat cocktails gedronken bij onze favoriete bar hier en nu is het alweer tijd om het bedje op te zoeken. Morgen weer inpakken en genieten van onze laatste dag hier… Bah!