Yuyuan Gardens en de Jade Budda Tempel

Nadat we dachten eindelijk allebei beter te zijn en we gisteravond nog vierde dat we geen buiktyfus meer hebben, hebben we vandaag de keeltyfus opgelopen. Een pijnlijke droge strot, een loopneus van hier tot Tokyo (toch om de hoek) en een beetje verhoging. Maar dat mocht de pret niet drukken van het hoogstgewaarde stukje van Shanghai te mogen aanschouwen, namelijk de Yuyuan Gardens! En ik snap waarom er zoveel Japanners hier naar toe gaan, want het is er prachtig. Shanghai is druk, druk, druk en dit is volgens mij een van de weinige spots waar je geen auto’s hoort. Het staat vol met tuinhuisjes die moeten doorgaan voor boten op het drogen, vijvers met kooicarpers en watervalletjes.

Na eindelijk tot rust te zijn gekomen, vertrokken we richting de Jade Budda. Deze tempel is een van de weinige boeddhistische tempels die Shanghai nog rijk is. Shanghai heeft, in tegenstelling tot Beijing waar het boeddhisten de dienst uitmaken, ook een grote christelijke gemeenschap door de Franse handel en een moslimsgemeenschap. Een chinezen man met baard en hoedje en een chinezen vrouw met hoofddoek blijft een raar gezicht, zelfs voor de lokale bevolking. Maar deze houden toch wel van koekeloeren naar anderen, aangezien Denise door bijna elke man en menig vrouw flink van top tot teen bekeken wordt.

Eenmaal bij de tempel aangekomen bleek deze een stuk kleiner te zijn in vergelijking tot Beijing, maar hier mochten wel van alle budda beelden aangeraakt worden. Verder hebben we nog een mis bijgewoond waarbij ik binnen 5 minuten al in slaap viel.

Daarna eens lekker niet Chinees gegeten maar spaghetti! Ik kan ondertussen geen Chinees eten meer zien, alloewel de gebraden duif er wel lekker uitzag. Helaas moesten we hiervoor bijna 1,5 uur wachten en dat vonden we teveel van het goede!

PS: het kan zijn dat de foto’s afwijken van de plek waar ze zijn opgenomen. Hoge gebouwen, dikke smog en zware bewolking zijn helaas killing voor GPS devices.