Tempel van de hemel en inpakken

Zo, de laatste dag in Beijing zit er bijna op. Morgen vertrekken we richting Shanghai met China Southern…

Maar vandaag zijn we naar de Temple of Heaven geweest. Dit is de plek waar vroeger de keizers communiseerde met God. Tegenwoordig is dit een toeristische trekpleister en een hangout voor ouderen die in de schaduw tegen elkaar schreeuwen en spelletjes spelen.

In de bekende toren, die werelderfgoed is, ligt het perkament waarop de keizer zijn gebeden opschreef in de hoop dat God (of een van de) het zou lezen en hun wensen uit zou laten komen. De wensen gingen voornamelijk over de oogst (en een verlanglijstje voor Sinterklaas).

Daarna hebben we de meute gevolgt richting de fluistermuur. Het verhaal gaat dat je,  als je langs deze muur fluisterd, je het verderop kan horen. Ware het niet dat gehele muur afgezet is met hekken en door de schreeuwende Chinezen dit natuurlijk niet gelukt is. Nadat Denise alle spelfouten uit de map heeft gehaalt (die trouwens er 10 keer beter uitzien dan  de map van de Efteling) zijn we naar Hemelse center stone bezocht die direct in de verbinding staat met de hemel. Snel een wensje gedaan voor  een Nintendo 3DS zijn we richting de Apple store gegaan in Beijings business center om er vervolgens achter te komen dat kleren, elekctronica en andere troep eigelijk even duur is als in Nederland. Dat was ons al eerder opgevallen in andere winkelcentra, maar we snappen wel waarom Beijing als duur wordt beschouwt.

Nu gaan we maar eens inpakken voor morgen en snel langs een tempel om een veilige vluht te wensen!

PS: we hebben alle berichten die jullie achter hebben gelaten gelezen. Dank jullie wel!

[xmlgm ngg_gallery=10]