Zomerpaleis en het vogelnestje

DSC01750Gisteren zijn we naar het zomerpaleis geweest. Na een flink lange metrotocht (waar we ook een zitplaats hebben kunnen bemachtigen 😀 ) en een kwartier lopen waren we er eindelijk. En het was er druk! Oke, het was dan ook zaterdag, maar het leek of half Beijing verkoeling zocht in het grootste park van  Beijing.

Gelukkig is het park ook zeer groot. Na een halve dag trokken we de hitte niet meer en we hadden nog geen kwart gezien. Wel de belangrijkste dingen, zoals de Tower of Buddhist incense, Suzhou street en een groep ouwe lijken die dansten op een liedje van Ann Lee- 2 times. Leek wel alsof we op een foute schooldisco terecht gekomen waren.

Toen we terug kwamen in het hotel was het hoognodig tijd dat er gewassen ging worden. Op een gegeven moment hing er zoveel schone was dat je de badkamer niet meer fatsoenlijk in kwam! En de hoteljuffrouw had er maar meteen een vochtvreter bijgezet toen ze onze kamer de volgende dag kwam schoonmaken.

Vandaag wilden we het wat rustiger aan doen vanwege de aanhoudende hitte (34 graden!) en bepaalde buikverschijnselen. We zijn toen naar het Olympisch park gegaan. Na 10 minuten lopen in de hitte zijn we de Watercube ingevlucht. Hierin zijn de wedstrijdzwembaden te vinden en ook een waterpark! Daar nog lekker Chinees gegeten, iets met rijst en vlees meer konden we er ook niet van maken. Toen zijn we de hitte maar weer ingegaan om het stadion te bezoeken. Eenmaal binnen viel het wel mee met hoe groot het is. Daarna nog wat foto’s gemaakt en terug gegaan naar het hotel.

Na het avondeten zijn we gaan gamen in  Taiko station (arcadehall) daar hebben we ons uitgeleefd op Timecrisis 4 😀 Nadat de muntjes op waren (2 uur later!!) hebben we de Wafujing nachtmarkt bezocht.  Daar kwamen we naast de gebruikelijke touristische meuk ook het wat interessantere eten tegen. Na wat rondgekeken te hebben waar het t ‘lekkerst’ was  hebben we schorpioenen op een stokje  gehaald. Ik had natuurlijk wel 1 uitgezocht waar ze nog leefden voordat ze gefrituurd werden! Nog even eraan geroken en toen maar 1tje geprobeerd… En het was lekkerrrrr (lees: bah!) Smaakt naar

DSC01751

verbrande popcorn en iets anders wat ik niet kon plaatsen. Oscar kon nadat ik er 1tje opgegeten had natuurlijk niet achterblijven 😉 Na de schorpioenen weggespoeld te hebben met wat drinken zijn we als ware helden naar huis gegaan.

[xmlgm ngg_gallery=9]