Lama tempel

NuubTuub*update foto’s toegevoegd*

Na eindelijk een keer ‘uitgeslapen’ te hebben (dus niet om half 6 ‘s ochtends wakker) zijn we naar de Lama tempel gegaan.

Toen we binnen waren was het echt een verademing. Weg stank van Beijing, hallo wierrooklucht! Verklaarde ook wel de vele winkeltjes die wierrookstokjes per zak verkochten. Na een uur lang boeddha beelden bekeken te hebben hadden we er wel weer genoeg van en zijn we maar op zoek naar eten gegaan.

Na de lunch zijn we naar het militair museum gegaan. Gelukkig konden we met onze GVB passen weer gratis naar binnen! Hoewel nagenoeg alles in het chinees was hebben we ons erg goed vermaakt. Op de begane grond stonden veel oude gevechtsvliegtuigen en tanks. Er was ook een hele verdieping met wapens. Gigantische verzameling van pistolen, geweren, submachine geweren en anti tank en -aircraftgeschut. De souvenirshop was ook erg leuk. Beetje jammer dat we de meest leuke souvenirs niet mee konden nemen. Een miniatuurtank gemaakt van kogels vonden we erg cool, maar dat staat de douane helaas niet toe. Uiteindelijk heeft Oscar een paar mooie handschoenen gekocht.

Op speciaal verzoek van Peter om een HardRock Cafe souvenir mee te nemen zijn we daar ‘s avonds maar naar op zoek gegaan. Na 2 kilometer gelopen te hebben vanaf de metro hadden we hem gevonden.  (en kwamen we erachter dat er een ander metrostation vlak naast lag…) Was wel weer fijn om normaal je eten te kunnen bestellen zonder taalboekje erbij!

Dat was het voor vandaag. Morgen naar de Grote Muur! De foto’s uploaden we als het internet wat beter meewerkt . 🙂

[xmlgm ngg_gallery=8]