Mao en zijn verboden stad…

Scheitent kind in afvalbakZo, de 1ste volle dag zit erop. Gisteren zijn we aangekomen na een heuze kutvlucht. Het was dan ook wel de goedkoopste directe vlucht naar Beijing, maar dat was ook aan alle kanten ervan af te lezen. Personeel wat niet kan lachen, Chinees die (ondanks dat hij sliep op 3 stoelen)het nog wist te presteren om tegen onze stoelen aan te trappen, koffie waarvan ik letterlijk bij me 1ste stap op chineze bodem de boel onderkotste en ik niet eens rechtop in me stoel kon zitten.

Maargoed, dat ligt gelukkig achter ons. Vandaag zijn we naar Mao’s stoffelijk overschot geweest in het mausoleum. Iedereen wachten in de rij om naar zijn overblijfselen te staren. Gelukkig konden we ons legitimeren met onze GVB passen, anders kwamen we er niet in. We zijn er nog niet uit of het hem echt was, of we gratis naar Madam Tussauds zijn geweest, maar dat Denise’s telefoon afging op het moment dat iedereen hem zat te vereren en zijn/haar kop moest houden(waren ze eindelijk eens stil) was dan wel weer grappig. We dachten dat we boze blikken zouden krijgen, maar niemand keek ervan op.  Kreeg ze voor het 1st eens geen aandacht van de chineze heren….

Daarna zijn we naar de Verboden stad gegaan. Uiteraard even op de foto met de foto die van Mao daar hangt (deze is niet zo groot als ze willen laten overkomen). Daar rondgelopen tussen de verschillende gebouwen, gevolgd door de grote tuin. Allemaal indrukwekkend om te zien.

Maar het leukste wat we vandaag gezien hebben heeft met het onderwerp van gisteren te maken. Zoals eerder gezegd, overal, maar dan ook overal, zijn publieke toiletten. Kleine kinderen hebben er nog meer poepgelegenheden tot zich, genaamd afvalbakken! Wij wisten niet meer waar we het zoeken moesten toen een moeder haar kleintje optilde, zijn broek uittrok en vervolgens hem in de afvalbak lieten scheiten midden op het tiananmen plein! Morgen het verslag als het mij gelukt is om dit na te bootsen!

[xmlgm ngg_gallery=5]