Openbare wc’s

Voor het ichecken krijg ik altijd een lekker gevoel in me buik. Dan wrijf ik over mijn buikje en denk dan bij mezelf: even een fax uit darmstad faxen. Uiteraard bij de bording gate, voor een veilig gevoel.

Maar wat tref ik aan op de wc? Twee voetstappen op de pleebril! Dus dan maar een andere wc opzoeken. Later, in het vliegtuig, moest ik uiteraard weer bruintje de beer uitlaten en verdomd! Weer voetsporen op de wc!

Beijing is een waar paradijs voor een scheiterd als ik. Overal kan je net buiten de hoofdstraten openbare wc’s vinden. Wel even over de zwervers stappen die er wonen, maar dan zit je ook in een walhalla van gaten in de grond die te ranzig zijn voor woorden. Maar als je moet, dan moet je.

Toen begon het kwartje ook te vallen, de chinezen in China zijn voor het merendeel niet gewend aan een Westers toilet 🙂